Składniki :
Warstwa dolna
100 g masła
100 g gorzkiej czekolady
2 jajka
1 dl cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki ciemnego kakao w proszku
3/4 mąka pszennej
Dla warstwy sera na wierzch:
2 jajka
0,5 dl cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g czekolada biała
400 g serka homogenizowanego
100 g masła
100 g gorzkiej czekolady
2 jajka
1 dl cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki ciemnego kakao w proszku
3/4 mąka pszennej
Dla warstwy sera na wierzch:
2 jajka
0,5 dl cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g czekolada biała
400 g serka homogenizowanego
Rozgnieść czekoladę na małe kawałeczki
I stopić z masłem w garnku
Ubić cukier i jajka ...
... Aż będzie biały śnieżny puch
Wymieszać proszek kakaowy z mąką
Następnie wymieszać z rozpuszczoną czekoladę i masło wraz z białym musem.
Wlać całą mieszankę do lekko masłem foremki na ciasto , i umieścić w piecu przez 15 minut , 175 stopni
Mamy już w piekarniki górną warstwę! Teraz trzeba roztopić białą czekoladę w misce nad przegotowaną gorącą wodą.Łączyć wzajemnie serek homogenizowany i jaja w innej misce.jak i wymieszać cukier i cukier waniliowy
Następnie wziąć jedną łyżkę (lub więcej) z twarogiem i scalać szybko w połączeniu z białą roztopioną czekoladą, Rozpuszczoną czekoladę łatwiej zespolić z twarogiem. Pamiętaj, aby połączyć go szybko.
Następnie wziąć jedną łyżkę (lub więcej) z twarogiem i scalać szybko w połączeniu z białą roztopioną czekoladą, Rozpuszczoną czekoladę łatwiej zespolić z twarogiem. Pamiętaj, aby połączyć go szybko.
Po tych 15 minut wyjąc dolną warstwę z pieca , a teraz można wylać warstwę ciasta z serem na wierzchu
Następnie umieścić w piecu , tym razem przez około 30 minut ,jednak zmień temperaturę na 160 stopni . Kiedy ciasto jest gotowe powinno się je przechowywać w temperaturze pokojowej, na chwilę przed umieszczeniem go w lodówce. Według mnie najlepsze jest na drugi dzień,
kiedy jakiś czas spędzi w lodówce.
To Idealne ciasto jeśli lubisz smakołyki!
SMACZNEGO!











Brak komentarzy:
Prześlij komentarz