11/10/2013

gâteau

Składniki :
Warstwa dolna
     100 g masła
     100 g gorzkiej czekolady
     2 jajka
     1 dl cukru
     1 łyżeczka cukru waniliowego
     2 łyżki ciemnego kakao w proszku
     3/4 mąka pszennej

Dla warstwy sera na wierzch:

    2 jajka
     0,5 dl cukru
     1 łyżeczka cukru waniliowego
     100 g czekolada biała
     400 g serka homogenizowanego

  

 Rozgnieść czekoladę na małe kawałeczki

I stopić z masłem w garnku


Ubić cukier i jajka ...

... Aż będzie biały śnieżny puch


Wymieszać proszek  kakaowy z mąką 


Następnie wymieszać z rozpuszczoną czekoladę i  masło wraz z  białym musem.
 Wlać całą mieszankę do lekko masłem foremki na ciasto , i umieścić  w piecu przez 15 minut , 175 stopni


Mamy już w piekarniki  górną warstwę! Teraz trzeba roztopić białą czekoladę w misce nad przegotowaną gorącą wodą.Łączyć wzajemnie serek homogenizowany i jaja w innej misce.jak i wymieszać cukier i cukier waniliowy
Następnie wziąć jedną łyżkę (lub więcej) z twarogiem i  scalać  szybko w połączeniu białą roztopioną czekoladą, Rozpuszczoną czekoladę łatwiej zespolić  z  twarogiem. Pamiętaj, aby połączyć go szybko.


 Po tych 15 minut wyjąc dolną  warstwę z pieca , a teraz można wylać warstwę ciasta z serem na wierzchu
Następnie umieścić w piecu , tym razem przez około 30 minut ,jednak  zmień temperaturę na 160 stopni . Kiedy ciasto jest gotowe  powinno się je przechowywać w temperaturze pokojowej, na chwilę przed umieszczeniem  go w lodówce. Według mnie  najlepsze jest na drugi dzień,
kiedy jakiś czas spędzi w lodówce.

 

To Idealne ciasto jeśli lubisz smakołyki!
 


 SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz