11/15/2013

PAPRYCZKOWY PRZYSMAK




SKŁADNIKI
-Papryki duże!
-kasza/cuscus

-przyprawy- ja polecam chilli , ah kocham pikantne potrawy
-mozzarela
-dużo zielonej sałaty drobno posiekanej
-drobno posiekane mięsko, może indyk? ( można doprawić ale nie trzeba, ważne żeby było jak najdrobniej posiekane ! musi się dobrze upiec ! )
-pomidorki cherry posiekane
-czosnek dla smaku


Kasze wcześniej ugotować.
Najpierw musimy ‘wyrzeźbić’ papryczki i rozgrzać piekarnik ( około 180 stopni powinno starczyć),
Gdy kasza gotowa, to wtedy mieszamy ja z reszta posiekanych składników ( mozarelle tez mieszam posiekana, żeby skleiła troszkę składniki) Wkładamy do piekarnika i zakrywamy czapeczka z reszty papryczki, zostawiamy na jakieś 25-35 minut.

Wyjmujemy i zajadamy!
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz