Składniki:
150 g lekkiego serka wiejskiego (użyłam serka Piątnicy)
1/2 małego jogurtu naturalnego (75g)
sok z 1/2 pomarańczy (50 ml)
1 łyżeczka cukru waniliowego
10 g rodzynek
1 łyżka otartej skórki z pomarańczy
1-2 łyżeczki miodu lub słodzika
Wykonanie:
Pomarańcz wyparzamy wrzątkiem i ocieramy skórkę na małych oczkach tarki, następnie przekrawamy owoc w poprzek na pół i wyciskamy do szklanki sok.
Do blendera lub dużego kubka wkładamy wszystkie przygotowane składniki
(zostawiamy odrobinę skórki do dekoracji) i miksujemy na gładką masę.
150 g lekkiego serka wiejskiego (użyłam serka Piątnicy)
1/2 małego jogurtu naturalnego (75g)
sok z 1/2 pomarańczy (50 ml)
1 łyżeczka cukru waniliowego
10 g rodzynek
1 łyżka otartej skórki z pomarańczy
1-2 łyżeczki miodu lub słodzika
Wykonanie:
Pomarańcz wyparzamy wrzątkiem i ocieramy skórkę na małych oczkach tarki, następnie przekrawamy owoc w poprzek na pół i wyciskamy do szklanki sok.
Do blendera lub dużego kubka wkładamy wszystkie przygotowane składniki
(zostawiamy odrobinę skórki do dekoracji) i miksujemy na gładką masę.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz